Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Συναδέλφισσα/Συνάδελφε, η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Η πρωτοβουλία που αναλάβαμε μια ομάδα εκπαιδευτικών να δημιουργήσουμε ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ προέκυψε ως απάντηση στις συνεχείς απογοητεύσεις του συνδικαλισμού των ‘’Μεγάλων Παρατάξεων’’ να αποδεσμευθούν από κομματικούς πάτρωνες και να εκπροσωπήσουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ το συνδικαλιστικό κίνημα σε μια κρίσιμη περίοδο. 

Ενιαίο ψηφοδέλτιο γιατί οι κομματικές και πολιτικές περιχαρακώσεις με επίπλαστες συνήθως ιδεολογικές φόρμες, συνθλίβουν την προοπτική ΕΝΙΑΙΑΣ αντιμετώπισης της κυβερνητικής λαίλαπας εναντίον μας. Ενιαίο ψηφοδέλτιο γιατί πρώτα απ’ όλα είμαστε ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, με τα ίδια προβλήματα, με τις ίδιες ανησυχίες, με την ίδια ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ενιαίο ψηφοδέλτιο γιατί διχαστικές λογικές δεν μπορούν να έχουν πλέον χώρο σε έναν χειραφετημένο επαγγελματικό χώρο. 

Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο γιατί πιστεύουμε στη διαφορετικότητα και τον πλουραλισμό στις προτάσεις και τις αναλύσεις, που υπερβαίνουν όμως κομματικές ‘’γραμμές’’ και ‘’κατευθύνσεις’’. Ανεξάρτητο γιατί δεν έχει κομματικές αναφορές και βάσεις. Ανεξάρτητο γιατί δεν θα αποκτήσει ούτε και στο μέλλον κομματική αναφορά. Ανεξάρτητο δίχως προσωπικές επιλογές και στρατηγικές, που θα ΑΚΟΥΕΙ τους συναδέλφους, τα αιτήματα, τις προτάσεις τους και θα θέτει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ τα ζητήματα σε διαβούλευση. Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που θα ΕΛΕΓΧΕΙ τη διοίκηση πραγματικά και όχι ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ, διεκδικώντας τήρηση και εφαρμογή των νόμων με διαυγείς δημόσιες διαδικασίες. Ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ με τη δημοσιοποίηση των πάντων ΙΣΟΝΟΜΙΑ σε όλα τα υπηρεσιακά ζητήματα. 

Η απάθεια και η ανοχή απέναντι στους κομματικούς φορείς και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους αποτέλεσε το δεκανίκι διαιώνισης της όποιας εξουσίας τους. Η ανάπτυξη μικροπελατειακών σχέσεων υπονόμευσε το συνδικάτο και ενίσχυσε τις εξαρτήσεις μεταξύ κομματικών φορέων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων. Βρισκόμαστε στο ναδίρ της συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης γιατί εμπιστευθήκαμε το συνδικάτο σε ‘’φίλιες κυβερνητικές δυνάμεις’’ που ισορροπούν μεταξύ συνδικαλιστικής υποκρισίας και κομματικών εντολών. Και φυσικά υπάρχουν και αυτοί που ξεκάθαρα τοποθετούν τη συνδικαλιστική τους εκπροσώπηση στις δυνάμεις συγκεκριμένων αριστερών κομμάτων. Αυτοί που έμαθαν να συνυπάρχουν με τις ‘’κυβερνητικές δυνάμεις’’ γιατί η πολιτική τους ανάλυση, το πολιτικό τους δηλαδή manual, προβλέπει την ύπαρξη των ισχυρών. Αυτοί που η πολιτική και συνδικαλιστική τους ύπαρξη προϋποθέτει την κυριαρχία των ‘’Μεγάλων Παρατάξεων’’ ως αντίπαλο δέος. Αυτοί που προτιμούν τις ‘’Μεγάλες Παρατάξεις’’ από μια ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, καθώς τους δεύτερους δεν τους προβλέπει η πολιτική τους ανάλυση. 

Συναδέλφισσα και Συνάδελφε, σε καλούμε σε ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Διεκδικούμε πρωτίστως την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σου και την ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ σου και δευτερευόντως την ψήφο σου. Η δύναμη βρίσκεται στη συμμετοχή σου στα δρώμενα του συνδικάτου. Αυτό φοβούνται οι κυβερνώντες, αυτό απεύχονται οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι. Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΝΟΙΚΤΑ Δ.Σ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου