Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΑΝΑΓΝΩΡΙΜΙΑΣ...




Α) Ενημερωτικά Δελτία Δ.Σ.
Β) Δημόσια κατάθεση προτάσεων από Ε.Α.Ψ. Γιατί δημόσια;
Γ) Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ν.Χαλκιδικής

Α) Ενημερωτικά Δελτία Διοικητικού Συμβουλίου
Είναι αναγκαίο, και θα τεθεί επιτακτικά στο σημερινό Δ.Σ., τα ενημερωτικά δελτία, που συντάσσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ., να χαρακτηρίζονται από πληρότητα σχετικά με όσα συζητιούνται και κυρίως αποφασίζονται εντός των συνεδριάσεων. Αδυνατούμε να δεχθούμε την επιλογή ‘’φιλτραρίσματος’’ των ενημερωτικών δελτίων από τον ίδιο, που επιτρέπει μεροληπτική και υποκειμενική αντίληψη των πραγμάτων. Αυτό μας υποχρεώνει να ενημερώνουμε εμείς τα μέλη του συλλόγου για όσα ‘’ξεχάστηκαν’’ στο ενημερωτικό και συχνά είναι σημαντικά. Στο Δ.Σ. της 5ης Φεβρουαρίου συζητήθηκαν και δεν συμπεριλήφθησαν στο ενημερωτικό δελτίο:

1) Οδοιπορικά μελών Δ.Σ.
Ένα θέμα που εμείς αναδείξαμε εδώ και δύο χρόνια ασκώντας δριμεία κριτική στην τακτική καθορισμού παράλογης χιλιομετρικής αποζημίωσης για πολλά χρόνια (0,40 ευρώ/χιλιόμετρο), αλλά κυρίως στην ΕΣΚΕΜMΕΝΗ απουσία ενημέρωσης των συναδέλφων για το θέμα, επανήλθε και φέτος προς συζήτηση. Οι αρχικές προτάσεις ήταν: α) εκ μέρους του Ε.Α.Ψ. αποζημίωση 0,20/χιλιόμετρο μόνο για τα Δ.Σ. ή για τα κλιμάκια ενημέρωσης (όχι για κινητοποιήσεις αντίστοιχες της ακύρωσης των σεμιναρίων για την αξιολόγηση-αυτοαξιόλογηση) και επέκταση αυτής σε όλους τους συναδέλφους που θα αποτελέσουν τους συνδέσμους επικοινωνίας με το Δ.Σ., β) εκ μέρους της ΔΑΚΕ (2 εκ των τριών μελών) και της ΔΗ.ΣΥ. αποζημίωση 0,40/χιλιόμετρο και γ) εκ μέρους του εκπροσώπου της ΕΣΑΚ 0,25/χιλιόμετρο. Τα μέλη της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ μας κάλεσαν πολλάκις να λάβουμε ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, γεγονός που οδήγησε ένα μέλος της ΔΑΚΕ να δηλώσει πως σε αντίθετη περίπτωση θα στηρίξει τη μηδενική αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. (‘’Ουάου….’’ Να είχε την ίδια πρόταση και τα προηγούμενα χρόνια του απαντάμε…). Μετά από διαβουλεύσεις και ‘’παζάρια’’ τελικά τέθηκαν 2 προτάσεις προς ψήφιση: α) ΔΑΚΕ & ΔΗΣΥ 0,30/χιλιόμετρο και β) ΕΑΨ & ΕΣΑΚ 0,25/χιλιόμετρο. Οι 2 προτάσεις ισοψήφησαν με 4 ψήφους, ενώ λίγο πριν ο Πρόεδρος κάνει χρήση του καταστατικού δικαιώματος (!), το τρίτο μέλος της ΔΑΚΕ ξανάφερε την πρότασή του για μηδενική αποζημίωση, για προφανείς δικούς του λόγους. Η πρόταση για 0,30/χιλιόμετρο ψηφίστηκε από τα 2 μέλη της ΔΗ.ΣΥ. και τα 2 εκ των τριών της ΔΑΚΕ. Για δεύτερη φορά σε ένα χρόνο ο Πρόεδρος κάνει χρήση της ειδικής βαρύτητας ψήφου του σε ισοψηφίες… Η προηγούμενη φορά, πέρυσι, αφορούσε στην ισοψηφία στο αίτημα συναδέλφισσας και σήμερα μέλους του Δ.Σ. μας να τη συνδράμουμε κατά του ΠΥΣΠΕ από το οποίο αδικήθηκε!!! Και τότε η απόφασή του να κάνει χρήση του δικαιώματός του αποτελούσε ένα καθαρό ΟΧΙ στη συναδέλφισσα από το φυσικό της σύμμαχο, το Δ.Σ. του συλλόγου της.
Παρ’ όλα αυτά χαιρετίζουμε την τελική απόφαση των 2 παρατάξεων για αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης σε ορθολογικότερα πλαίσια, ευελπιστώντας σε μελλοντική περαιτέρω μείωση.

2) Δαπάνη 150 ευρώ για ψηφιακό κειμενογράφο.
Μετά το περσινό φιάσκο με τα πρακτικά του Συλλόγου μας (συνδικαλιστική περίοδος 2013-4) αποφασίσθηκε, μετά από πρότασή μας, να αγοραστεί ψηφιακός κειμενογράφος για να καταγράφονται απευθείας τα πρακτικά ψηφιακά και ο Γραμματέας να μπορεί να συμμετέχει απρόσκοπτα στη συζήτηση που διεξάγεται στο Δ.Σ. Ο Σύλλογός μας με ιστορική πορεία 70 ετών, δυστυχώς, για την περσινή συνδικαλιστική χρονιά έχει μόνο 2 πρακτικά καταγεγραμμένα και υπογεγραμμένα, μιας και ο Γραμματέας – μέλος της ΕΣΑΚ, δεν μας έκανε τη ‘’χάρη’’, παρά τις συνεχείς μας ενοχλήσεις-παρακλήσεις, να γράψει τα πρακτικά. Ουσιαστικά ο Σύλλογος για τη χρονική περίοδο Φεβρουάριος 2014 – Νοέμβριος 2014 δεν έχει πρακτικά… Τα συμπεράσματα δικά σας…

3) Αίτηση γνωμοδότησης Μ.Τσίπρα
Αποφασίσθηκε η αίτηση γνωμοδότησης της Μ.Τσίπρα, νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, επί της απόφασης του Δ.Σ. να κοινοποιήσει στην ιστοσελίδα του συλλόγου το πρακτικό εκλογών των δικαστικών αντιπροσώπων της 13 Νοεμβρίου 2014. Πρόκειται για πρόταση της ΔΗ.ΣΥ. και του Ε.Α.Ψ. για να ενημερωθούν επιτέλους επίσημα όλα τα μέλη του συλλόγου μας για τις ενέργειες του μέλους της ΔΑΚΕ κατά της εκλογικής και καταστατικής διαδικασίας.

4) Έγκριση (δυνητικής) ενίσχυσης των 2 αιρετών για κλήση της Δ.Ο.Ε. στην Αθήνα
Στο πλαίσιο της περσινής απόφασης του Δ.Σ. να ενισχύσει με 200 ευρώ το μέλος του Δ.Σ. για τη συμμετοχή του στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (απόφαση Νοέμβριος 2013), αποφασίσαμε να παράσχουμε δυνητική οικονομική ενίσχυση των 2 αιρετών του νομού για τη συμμετοχή τους στην ολομέλεια αιρετών της ΔΟΕ στις 16 Μαρτίου με το ποσό των 100 ευρώ έκαστος. Και οι 2 αιρετοί αρνήθηκαν τη λήψη της δυνητικής οικονομικής ενίσχυσης που αποφασίσαμε.

5) Κάρτες πολιτισμού Δ.Ο.Ε.
Τον Ιούνιο του 2014, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Δ.Ο.Ε., ο Πρόεδρος παρέλαβε 360 κάρτες πολιτισμού από την Ομοσπονδία για τα μέλη μας. Στο Δ.Σ. της 5ης Φεβρουαρίου…(μόλις 9 μήνες αργότερα) διανεμήθηκαν σε κάθε μέλος του Δ.Σ. από 40 κάρτες για διανομή σε σχολεία καλύπτοντας τμήμα των υφιστάμενων αναγκών.

Β) Δημόσια κατάθεση προτάσεων από Ε.Α.Ψ. Γιατί δημόσια;
Εδώ και 2 χρόνια καταθέτουμε συστηματικά προτάσεις στο Δ.Σ. προς ενέργεια και δραστηριοποίηση. Διαπιστώσαμε αρχικά πως όσο οι προτάσεις δεν κοινοποιούνταν (θυμίζουμε Φεβρουάριος – Μάιος 2013), ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας αποσιωπούσαν τις προτάσεις μας. Έκτοτε όλες οι προτάσεις του Ε.Α.Ψ. κατατίθενται δημόσια. Τελευταίο περιστατικό η πρότασή μας για διενέργεια επιμορφωτικών σεμιναρίων ΤΠΕ για τους συναδέλφους του Α΄ επιπέδου. Πέρασαν δέκα και πλέον ημέρες και αφού προηγήθηκε καταγγελία μας για αδράνεια (‘’Χειμερία νάρκη’’) ώστε να συζητηθεί το θέμα.

Έτσι, σας ενημερώνουμε πως την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου καταθέσαμε τα εξής θέματα προς συζήτηση στο σημερινό Δ.Σ. (26 Φεβρουαρίου).

’Αγαπητέ Πρόεδρε, συνάδελφοι του Δ.Σ. καταθέτουμε τα κάτωθι θέματα προς συμπερίληψη στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. της 26ης Φεβρουαρίου 2015.

1) Οργάνωση Γενικής Συνέλευσης κλάδου για θέματα παιδείας και επαγγελματικής υπόστασης - οργάνωση ομάδων εργασίας και αποδελτίωσης. (Αξιολόγηση, ενισχυτικές επιμορφωτικές υπηρεσίες διεύθυνσης, συνταξιοδοτικό, εντατικοποίηση σπουδών, προσχολική αγωγή κ.α.).
2) Θέμα προσωπικό για μέλος του Δ.Σ. κατά το Ν.1264/82.
3) Οργάνωση συγκέντρωσης υλικών - τροφίμων για το ''Χαμόγελο του Παιδιού'' όπως περιγράφεται στο φυλλάδιο που επισυνάπτουμε.
4) Οργάνωση αιμοδοσίας στη Γ.Σ. του Μαϊου.
5) Ενεργοποίηση του προγράμματος δράσης επί των θεμάτων: α) ανάδειξης συνδέσμων επικοινωνίας μεταξύ Δ.Σ. και ομαδοποιημένων όμορων σχολικών μονάδων και β) διερεύνηση επαφής με εργατολόγο για τις ανάγκες του συλλόγου.
6) Παρακαλούμε να προσκληθούν οι Αιρετοί συνάδελφοι στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής προς ενημέρωσή μας, καθώς και να προβεί ο Ταμίας σε ανάλυση δαπανών και εσόδων για το χρονικό διάστημα των τριών τελευταίων μηνών. ‘’

Γ) Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ν.Χαλκιδικής
Πιστεύαμε και πρεσβεύαμε εδώ και τρία χρόνια την ανάγκη ισόνομης αντιμετώπισης όλων των συναδέλφων. Σ’ αυτό το πλαίσιο θεωρούσαμε την ενημέρωση των συναδέλφων ως βήμα προς την ισονομία και την τήρηση των διαδικασιών. Υποσχεθήκαμε προεκλογικά την ανοικτή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για όσα αποφασίζονται στο ΠΥΣΠΕ. Επί χρόνια είχαμε ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ και κυρίως για τη στάση των δικών μας εκπροσώπων, των ΑΙΡΕΤΩΝ του κλάδου μας. Για πρώτη φορά εδώ και 2 μήνες η ενημέρωση που το Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο ζητούσε, γίνεται πραγματικότητα. Για πρώτη φορά η εκπλήρωση της υπόσχεσής μας για την τακτική ενημέρωση του Αιρετού που θα εκλεγόταν με τη δική μας πλατφόρμα θέσεων φαίνεται πως λειτουργεί καθοριστικά για την ανάπτυξη ενός νέου πνεύματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.
Χαιρετίζουμε τη συμπόρευση του αιρετού ‘’όλου του κλάδου’’ (!!!) που ακολούθησε την αποφασιστική τακτική του αιρετού που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιό μας για να ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΑ ΚΑΡΤ. Επόμενη πρόκληση είναι να διαχωριστούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και οι διττοί ρόλοι και συχνά αντικρουόμενοι, του μέλους του Δ.Σ. και του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ.

Διαπιστώνουμε βήμα βήμα συνάδελφοι πως οι αλλαγές που συνέβησαν τα τρία τελευταία χρόνια στα συνδικαλιστικά δρώμενα του νομού μας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Διαπιστώνουμε κάθε μέρα πως μπορούμε να χτίσουμε ένα υγιές και καθαρό συνδικαλιστικό κίνημα εφόσον η ΔΙΚΗ ΣΑΣ συμμετοχή γίνει μοχλός πίεσης των συνδικαλιστών και των εκπροσώπων μας. Μαζί καταφέραμε πολλά, αλλά τα ΜΕΓΑΛΑ είναι ακόμα μπροστά μας και ΠΡΕΠΕΙ τουλάχιστον να τα οραματιστούμε, αν δεν καταφέρουμε να τα κατακτήσουμε.

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου