Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ



Με το βλέμμα στραμμένο στον κοινωνικό ιστό, που στο σύνολό του διαλύεται κάτω από την πίεση των νέων και επαχθών μέτρων, αλλά και στα σχολειά, που, κάτω από την επίφαση ότι η παιδεία αποτελεί «εθνική υπόθεση», η νέα Κυβέρνηση προωθεί τα πιο βάρβαρα και ταξικά προσδιορισμένα σχέδια, είναι ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ημών των εκπαιδευτικών να αναλάβουμε δράση.
Κοιτάζοντας τη συνολική εικόνα, που θέλει:


  • Το χρέος της χώρας μας να έχει διπλασιαστεί από την αρχή της κρίσης, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «η ανάπτυξη έρχεται»
  • Τα άρθρα του Συντάγματός μας να καταλύονται το ένα πίσω από το άλλο, επιτείνοντας τις κοινωνικές ανισότητες που έχουν να κάνουν με την πρόσβαση όλων των πολιτών σε ίσες παροχές και ευκαιρίες
  • Τα εργασιακά δικαιώματα, να έχουν εξαφανιστεί (ας μην ξεχνάμε στα καθ’ ημάς τις εξαγγελίες για αξιολόγηση ή την παράταση εφαρμογής της Π. 33/2006 περί αναστολής των διορισμών μέχρι την 31η/12/2016 κι ας μην πέρασε ούτε μήνας από τότε που ο Υπουργός μας διαβεβαίωνε ότι: «αν δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις, ας φύγουμε»)
  • Την πλάνη του ασφαλιστικού συστήματος, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι σε θέση να χαίρει μιας αξιοβίωτης ζωής μετά από 40 χρόνια εργασίας και αιματηρών κρατήσεων υπέρ ασφάλισης
  •  Την ανεργία που καλπάζει, ειδικά μεταξύ των πιο παραγωγικών ηλικιών, καταδικάζοντας σε εξοστρακισμό επιφανείς επιστήμονες, αλλά και όλο εκείνο το εργατικό δυναμικό που –κανονικά- θα ήταν ο κινητήριος μοχλός για να πάει η χώρα μπροστά
  •  Εικόνες ανθρώπων να τρώνε από τα σκουπίδια
  • Χαράτσια και νέοι φόροι, ως το αντίδοτο στην κρίση (!)
  •  Ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού να εκλιπαρούν για φάρμακα
  • Το νερό, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, όλον τον ζωτικό μας χώρο να ξεπουλιέται
  •  Την εθνική μας κυριαρχία εξανεμισμένη [ποιος θα το περίμενε οι νοσταλγοί μιας Ευρώπης κατακερματισμένης να αποκαλούν τον Πρωθυπουργό μιας χώρας «ηλίθιο» (!)].....


Ακόμη και στα εκπαιδευτικά θέματα, γνωρίζουμε καλά ότι ο διάλογος για την Παιδεία δεν πραγματοποιείται σε ένα κοινωνικό & πολιτικό διάκενο, αντίθετα σχετίζεται με την υλοποίηση των «διεθνών δεσμεύσεων της χώρας» (έκθεση ΟΟΣΑ & εφαρμοστικοί Νόμοι που έρχονται σωρηδόν προς ψήφιση), όσο κι αν διάφοροι κυβερνητικοί μανδαρίνοι διαβεβαιώνουν για το αντίθετο. Πρόκειται για έναν διάλογο όπου οι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμμετάσχουν προσχηματικά, αν και η κυρίαρχη εκπαιδευτική κατεύθυνση έχει ήδη προαποφασιστεί.

Είναι η συνολική εικόνα συναδέλφισσα και συνάδελφε, που δεν μας επιτρέπει να μένουμε αμέτοχοι, ούτε να εφησυχάζουμε ότι πράξαμε το χρέος μας με τη συμμετοχή μας σε μια 24ωρη απεργία.

Καλούμε λοιπόν σε προετοιμασία για ΑΠΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, αρχής γενομένης από την έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία μας καλεί ο Σύλλογός μας σήμερα το απόγευμα: πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στο Β/θμιο και Γ/θμιο συνδικαλιστικό μας όργανο ότι ΔΕΝ αποδεχόμαστε περαιτέρω την υπάρχουσα κατάσταση. Ως εκ τούτου, δεν αποδεχόμαστε κανένα από τα παράνομα και ανήθικα μέτρα και Νόμους που υπερψηφίστηκαν ή πρόκειται να έρθουν για «συζήτηση» στη Βουλή.

Καλούμε επίσης τους πολίτες, όλη την κοινωνία στο πλευρό μας, καθώς ο αγώνας μας για ένα σχολείο που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, είναι ο κοινός μας τόπος.

Προτείνουμε επίσης την ανά τριήμερο αξιολόγηση της πορείας της απεργίας, αλλά και τη σωστή προετοιμασία από πλευράς του Δ.Σ. της καθόδου των μελών του Συλλόγου μας στην Αθήνα, προκειμένου να ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση.

Είναι επιλογή μας, αγαπητοί συνάδελφοι κι ευθύνη μας συνάμα: επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής, αυτόν τον γνώριμο δρόμο που επανειλημμένα περπάτησε στο παρελθόν ο Ελληνικός λαός και έγραψε ένδοξες σελίδες στην ιστορία του. Το εύλογο ερώτημα «μα πώς θα τα καταφέρουμε;» απαντιέται με την ατομική ευθύνη, που φέρει ο καθένας μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων: δεν πρόκειται κανείς να μας «σώσει» αν πρώτα εμείς οι ίδιοι δεν αναλάβουμε την ευθύνη να σωθούμε.

ΔΕΝ είναι αυτός ο τόπος που αγαπάμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.
ΔΕΝ ονειρευόμαστε την παιδεία, την κλασσική Ελληνική παιδεία απογυμνωμένη από τις αρετές που τη χαρακτηρίζουν για τα παιδιά μας.
Η στάση μας για τη ζωή ΔΕΝ είναι να βλέπουμε τους γέροντες σε απόγνωση, ούτε τους νέους να μην έχουν μέλλον.
Απέναντι σε όλα αυτά, παίρνουμε την ευθύνη να περάσουμε σε πράξεις, που θ’ αλλάξουν τη μοίρα μας!

Όλες και όλοι στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στον Πολύγυρο.

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Π.Ε. Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου