Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ‘’ΣΥΣΤΗΜΑ’’ ΒΡΥΧΑΤΑΙ…


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσής μας, ‘’αποτίμηση εκλογών υπηρεσιακών συμβουλίων’’, επανερχόμαστε δημοσιοποιώντας όσα συνέβησαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 έξω από τα εκλογικά κέντρα Πολυγύρου. Ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία, κορυφαία για την ανάδειξη των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, προσήλθε να ψηφίσει η Δ/ντρια Εκπαίδευσης. Έκρινε σκόπιμο, απευθυνόμενη σε 4 μέλη του Δ.Σ. προερχόμενα από 3 διαφορετικές παρατάξεις, μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου, να διατυπώσει την κρίση της ως εξής:
‘’κάθε φορά που θα βγάζετε ανακοίνωση για τα Νηπιαγωγεία, θα κλείνετε και ένα’’,
εννοώντας την ανακοίνωση του Δ.Σ. την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ως αποτέλεσμα της καταγγελίας του Ε.Α.Ψ. την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου σχετικά με συναδέλφους νηπιαγωγούς που μετακινήθηκαν με προφορικές εντολές κλείνοντας ολοήμερα τμήματα. Σε ερώτηση μέλους του Δ.Σ., εκλεγμένου με το Ε.Α.Ψ., σε ποιο νηπιαγωγείο αναφέρεται, προσδιόρισε το ‘’νηπιαγωγείο Νεοχωρίου’’, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω έχει λίγους μαθητές, αλλά εντάσσεται στις ρυθμίσεις ‘’ευνοϊκής’’ αντιμετώπισης για λόγους ευνόητους για όσους γνωρίζουν τη γεωγραφική δυσκολία της περιοχής, αλλά και γιατί έχει ένα ολοκαίνουργιο κτίριο. Ερωτηθείσα από τον Πρόεδρο αν δέχεται πιέσεις από την Περιφέρεια για το εν λόγω νηπιαγωγείο, απάντησε ευθέως ‘’δεν δέχομαι καμία πίεση από την Περιφέρεια’’. Στη στιχομυθία που ακολούθησε μας καταλόγισε επίσης την ‘’ευθύνη συγχώνευσης των 2 νηπιαγωγείων Συκιάς’’, υπονοώντας φυσικά την ένταση που είχε προηγηθεί τον Μάιο με τις βίαιες μετακινήσεις νηπιαγωγών από το Ν.Μαρμαρά στη Συκιά.

Θέσαμε το ζήτημα ανάληψης πρωτοβουλίας του Δ.Σ. στον Πρόεδρο. Ως πρώτη ενέργεια αποφασίσθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στην Δ/ντρια Εκπαίδευσης. Τα 3 εκλεγμένα μέλη του Ε.Α.Ψ. (Γκολόη Γ., Ουδατζής Ν. και Φραγκόπουλος Μ.) αποφασίσαμε αποχή από οποιαδήποτε συζήτηση με την Δ/ντρια Εκπαίδευσης για τους ακόλουθους λόγους.
- Υπάρχει ένα ‘’ΣΥΣΤΗΜΑ’’ που ευνοεί τα ‘’καλά’’ παιδιά και βρυχάται απειλητικά σε κάθε φωνή αντίστασης ή κριτικής.
- Για πρώτη φορά συνδικαλιστές στοχοποιούνται για τη δράση τους στο νομό πραγματώνοντας αυτό που κλήθηκαν να υπηρετήσουν με την ΚΑΘΟΛΙΚΗ εντολή των συναδέλφων. 
- Αποδεικνύεται περίτρανα πως οι μεθοδεύσεις του Μαΐου στα νηπιαγωγεία Ν.Μαρμαρά και Συκιάς είχαν ως στόχο τον σαφή παραδειγματισμό όσων εκπαιδευτικών θα τολμούσαν στο μέλλον να καταγγείλουν παρέμβαση εκτός υπηρεσιακού συμβουλίου, αντίστοιχη αυτής που συνέβη και καταγγείλαμε την 31/10/2016.
- Γιατί δεν είμαστε οπαδοί ενός λειτουργικού συνδικαλισμού που συνδιαλέγεται με διοικήσεις προκειμένου να ‘’σώσει’’ σχολικές μονάδες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανασκευάσουν κόσμια και να επιδείξουν τη συναδελφικότητά τους.
- Γιατί εκλαμβάνουμε τη στάση της διοίκησης ως ευθεία προειδοποίηση εναντίον της επαγγελματικής μας υπόστασης, με έμμεσες εκδικητικές διαθέσεις ως αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής μας δράσης, πράξη νομικά κολάσιμη κατά το συνδικαλιστικό νόμο πλαίσιο 1264/82.  
Αιτούμαστε:
1) Σύγκλιση έκτακτου Δ.Σ. για το θέμα,
2) ενημέρωση των αιρετών ΑΠΥΣΠΕ Κ.Μακεδονίας και της ΔΟΕ,
3) ενημέρωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Ν.Χαλκιδικής και των Δημοτικών Συμβουλίων των 5 Δήμων του νομού μας,
4) άμεση νομική συνδρομή.
Συνάδελφοι, είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε έναν, οπουδήποτε βρίσκεται, που θα βάλει στο στόχαστρό του το δημόσιο σχολείο και τη συνδικαλιστική μας δράση με κάθε μέσο και με κάθε τίμημα. Υπερασπιζόμαστε να χτυπάει το κουδούνι του σχολείου σε κάθε χωριό, ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών, πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται για μαθητές 4, 5 και 6 ετών που πρέπει να μετακινούνται σε ‘’όμορες’’ σχολικές μονάδες προς τέρψη του Υπουργείου και των ‘’θεσμών’’. Εμείς δεν συναινούμε σε μνημονιακά αριθμητικά δεδομένα του myschool για να απαξιωθεί επιπρόσθετα το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης.  Όσο μας στηρίζετε, εμείς θα εκπροσωπούμε ΕΣΑΣ και τα ΚΟΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ, δίχως εκπτώσεις και συμφωνίες που θα μας εξασφαλίζουν την εκλογή μας και τη συνδικαλιστική μας ύπαρξη.


ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου