Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΩ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΡΓΩ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
γνωρίζεις καλύτερα από οποιονδήποτε, καλύτερα από οποιοδήποτε ‘’κλιμάκιο ενημέρωσης’’ την προσωπική σου εμπειρία, το προσωπικό σου κόστος από τη λαίλαπα των κυβερνητικών επιλογών της τελευταίας πενταετίας, αποτέλεσμα σαφώς των γενικότερων κυβερνητικών επιλογών κατά τη μεταπολίτευση.
Βίωσες με σαφή τρόπο την επιθετική συμπεριφορά της προηγούμενης συγκυβέρνησης και τώρα της σημερινής στην επαγγελματική σου αξιοπρέπεια και υπόσταση. Χειραγώγηση των συνδικαλιστικών σου ελευθεριών, πειθαρχικός και διοικητικός έλεγχος, αξιολόγηση, οικονομική αφαίμαξη, αριθμητικό δεδομένο μιας ψηφιακής πλατφόρμας.


Μέσα σ’ αυτή την πενταετία χειραφετηθήκαμε ΟΛΟΙ στα πολιτικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα, γίναμε πιο ώριμοι και σκεπτόμενοι. Σήμερα δεν χρειάζονται πύρινοι λόγοι ‘’μεγαλοσυνδικαλιστών’’ να σε πείσουν για την ανάγκη απεργίας. Σήμερα χρειάζεται αναδιάταξη του μετώπου μας, ΕΝΙΑΙΑ και ΑΥΤΟΝΟΜΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ, απέναντι στους κυβερνώντες, αλλά και σε όσους καπηλεύονται την αγωνιστική σου διάθεση με ‘’ντουφεκιές στο κενό’’. Επιπρόσθετα των προσωπικών σου βιωμάτων και σκέψεων, εμείς σου λέμε:

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: Συμμετέχουμε από ηθικό χρέος προς την ιδέα της απεργίας και του συνδικαλισμού, παρά τις διαφωνίες μας για τη δυναμική μιας 24ωρης απεργίας ή το χρόνο κήρυξής της. Ο συνδικαλισμός και η πολιτική συμμετοχή αποτελεί το όπλο άμυνας απέναντι στο αντιλαϊκό κράτος. Είναι η αποτύπωση μιας συλλογικής απόφασης που υπερβαίνει πρόσωπα, παρατάξεις και συνδικαλιστές. Είναι η προσωπική μας συμβολή στα πολιτικά και κοινωνικά τεκταινόμενα.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: Συμμετέχουμε για να στηρίξουμε το μέτωπο αντίστασης των συναδέλφων, των άλλων επαγγελματικών κλάδων, των γονιών του σχολείου μας, των ανέργων. Αυτή πρέπει να είναι η βάση του κινήτρου μας. Στηρίζουμε και στρατευόμαστε με τον απεργό συνάδελφό μας, επειδή αισθανόμαστε πως πρέπει να είμαστε μαζί, δυναμώνοντας τη διαμαρτυρία και διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ: Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση στο δημόσιο αγαθό της παιδείας, για τη συρρίκνωση της χρηματοδότησης, για την ποσοτική μόνο αντιμετώπιση εκπαιδευτικών και μαθητών, για την υποβάθμιση της ειδικής αγωγής, για την προσχολική αγωγή που παραμένει ‘’περίπου υποχρεωτική’’, για το συνάδελφό μας αναπληρωτή, αλλά και γιατί αλλάζει δραματικά ο Χάρτης της εργασίας, με απώλεια κεκτημένων με αγώνες, που μας επιστρέφουν πίσω στη δεκαετία του ’50.
Προτάσσουμε το όραμά μας με την απεργία. Προτάσσουμε το όραμα μιας παιδείας ανοικτής και δημοκρατικής, που δεν αρκείται στην εξασφάλιση των ‘’ίσων ευκαιριών’’, αλλά προβαίνει σε ‘’θετικές διακρίσεις’’ στις πληθυσμιακές ομάδες μαθητών που χρήζουν βοήθειας κάθε είδους. Προτάσσουμε το σχολείο που δημιουργεί εμπειρίες και ικανοποιημένους μαθητές, που δεν υποχρεούται σε αγώνα ‘’αριστείας’’ και βραβεύσεων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ Α/ΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, 10:00 ΚΑΜΑΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου