Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΧΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ

‘’Μου λεν αν φύγω πιο ψηλά θα ζαλιστώ, καλύτερα στη λάσπη εδώ μαζί τους να κυλιέμαι, και πως αν θέλω περισσότερα να δω, σ’ ένα καθρέφτη μοναχός μου να κοιτιέμαι’’                                                                                                         Γ.Αγγελάκας

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

διαβάσαμε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον το τελευταίο ανακοινωθέν των έξι από τα εννέα μελών του Δ.Σ. (όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται τρις στη σύντομη ανακοίνωση) για τη συνάντησή τους με τη Διευθύντρια ΠΕ του Νομού Χαλκιδικής.
Σε μία de profundis επίδειξη αγωνιστικού φρονήματος και ως άλλες χήνες του Καπιτωλίου που προστατεύουν τις σχολικές μονάδες που υποβιβάζονται, επέδωσαν ψήφισμα στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης (για να αποκαταστήσουμε και την ακρίβεια στην απόδοση των αξιωμάτων), προκειμένου να το προωθήσει στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ίδια στιγμή, σε μια άλλη συνάντηση με τον ίδιο τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος δέχτηκε να συναντηθεί με εκπαιδευτικούς και γονείς του Νομού μας (και στην οποία απευθύναμε κάλεσμα προς όλους να παρευρεθείτε) θέσαμε το ζήτημα του υποβιβασμού των σχολικών μονάδων, στο βωμό της «δημοσιονομικής εξυγίανσης» που επιτάσσουν τα μνημόνια: τονίσαμε με έμφαση ότι για τις συγκεκριμένες τοπικές κοινωνίες, ο υποβιβασμός του μορφωτικού αγαθού για τα παιδιά τους, σε συνδυασμό με τη δυσχερή οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βιώνουν, θα αποτελούσε τη χαριστική βολή.
Επι της ουσίας: μας ενημέρωσε ότι εισηγήθηκε στο ΥΠΕΠΘ να ανακληθεί ο υποβιβασμός, για λόγους παιδαγωγικούς και προκειμένου να μην βρεθούν οι μαθητές –αν και διανύουμε τον μήνα Νοέμβριο- να αλλάζουν όχι μόνο δάσκαλο, αλλά να μεταπηδούν από τάξη σε τάξη, όπως θα συνέβαινε κανονικά σε μία συγχώνευση.
Επιπρόσθετα θέσαμε το ζήτημα της μη υπογραφής σύμβασης των συναδέλφων μας αναπληρωτών και της μη καταβολής του μισθού τους (έως σήμερα), το διαχωρισμό των εκπαιδευτικών σε ‘’επιλέξιμες δαπάνες του ΕΣΠΑ’’ και σε ‘’τακτικού προϋπολογισμού’’, τη μη στελέχωση του ΚΕΔΔΥ με ψυχολόγο και την αδυναμία του πληροφοριακού συστήματος myschool να αποτυπώσει την πραγματικότητα με ποιοτικές παραμετροποιήσεις.
Κλείνουμε τη σύντομη ενημέρωση με τη σκέψη σε κάθε εκπαιδευτικό που βασανίζεται. Σε κάθε μαθητή που έχασε πολύτιμες διδακτικές ώρες λόγω του δαιδαλώδους συστήματος κάλυψης των μαθησιακών του αναγκών. Σε κάθε σχολειό που στενάζει κάτω από τις ελλείψεις και τις περικοπές. Σε όλα αυτά τα ζητήματα που τέθηκαν σήμερα στη συνάντηση και περιμένουν απάντηση.
Κανείς όμως δεν μπορεί –και δεν δικαιούται- να ισχυρίζεται ότι στη μέτρηση του ενδιαφέροντος για την τύχη της εκπαίδευσης στον Νομό, κρατά τα σκήπτρα. Ακόμα και καταμετρώντας κάθε φορά πως οι αποφάσεις τους έχουν τη συμφωνία των 6 από τους 9. Η συστημική τους αντίληψη δεν προβλέπει αντίλογο. Οπότε τους συστήνουμε, την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. να την πραγματοποιήσουν σε κάποιο περιπατητικό μονοπάτι, ξημερώματα, αφού τους βολεύει να μην παρευρισκόμαστε στον κύκλο της ‘’ενότητας’’ τους. Τέλος, τους ενημερώνουμε πως εφόσον σκοπεύουν να τιμήσουν με πλακέτα τα διορισμένα μέλη του πρόσφατα διαλυμένου ΠΥΣΠΕ, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας Δ/νσης Εκπαίδευσης και Συλλόγου (!!!) για τις καλές τους υπηρεσίες,  εμείς το καταψηφίζουμε. Φευ!


ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου