Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ε.Α.Ψ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δύο χρόνια πριν πραγματοποιήσατε τη μεγάλη ανατροπή στο Νομό Χαλκιδικής μετά από δεκαετίες επικράτησης του κυβερνητο-συνδικαλισμού. Δίχως κομματικές γραμμές και παραταξιακές υποχρεώσεις, πορευθήκαμε με μόνο κριτήριο τις διακηρύξεις μας, πέραν προσώπων, αρχηγών και προσωπικών διευθετήσεων. Με τη δύναμή σας, που προέκυψε από την απόφασή σας να συστρατευθούμε απέναντι σε όσους παίζουν με την επαγγελματική και προσωπική μας υπόσταση, συγκρουστήκαμε με κάθε τι προσβλητικό για τον κλάδο. Βρεθήκαμε μόνοι απέναντι στη Διοίκηση και αυτό το γνωρίζετε. Ανοίξαμε κλειστά κονκλάβια με την ενημέρωση και τη δημοσίευση των αποφάσεων του ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής. Ένιωσε επιτέλους η διοίκηση πως ρόλος των αιρετών είναι η εφαρμογή της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της ισονομίας. Βίωσε την αντίδρασή μας κινητοποιώντας γονείς, τοπικές κοινωνίες και το συνδικαλιστικό όργανο του νομού μας όταν αποπειράθηκε να παίξει παιχνίδια εξουσίας.
Δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν θα αποκτήσουμε κομματικό φορέα αναφοράς και λογοδότησης. Δημιουργήσαμε το ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ως μια απάντηση στο συμβιβασμένο συνδικαλισμό, το φαινόμενο του κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστή και τους ξεπουλημένους αγώνες των απλών εκπαιδευτικών. Καμία κυβέρνηση δεν αποτέλεσε και δεν αποτελεί φίλια δύναμη μιας και αναγνωρίζουμε διαφορετικούς ρόλους και υποχρεώσεις εκ του συνδικαλιστικού μας ρόλου. Έτσι, πετύχαμε να αποτελούμε πρότυπο, σχεδόν πανελλαδικά, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ που δεν κρυφοκοιτάζει αριστερά ή δεξιά, δεν χειροκροτεί κανέναν πολιτικό ή κυβερνητικό εκπρόσωπο και κυρίως καταγγέλλει ΑΝΟΙΧΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ το ΦΑΣΙΣΜΟ και το ΡΑΤΣΙΣΜΟ σε κάθε του μορφή. Ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΧΗΜΑ που τα πρόσωπα υπηρετούν θέσεις και αρχές. Ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΧΗΜΑ που καθένας συμμετέχει στο όριο των δυνατοτήτων του με διάθεση προσφοράς και όχι ανταλλαγμάτων. Ένα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΧΗΜΑ που δεν υπηρετεί τον έναν, τον αρχηγό, αλλά ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ. 

Μετά από 2 χρόνια παρουσίας μας στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής, γνωρίζεις πως:
1) Ελέγξαμε δυναμικά και αποφασιστικά τη Διοίκηση καταγγέλλοντάς την δημόσια.
2) Ενημερώσαμε τους συναδέλφους εκτενώς και πλήρως για όλα τα θέματα του υπηρεσιακού συμβουλίου, προ και μετά συνεδριάσεων.
3) Πραγματοποιήσαμε την εναλλαγή εκπροσώπησης κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας, υπηρετώντας έτσι τις αρχές και τις αξίες και όχι τα πρόσωπα και τις φιλοδοξίες τους. Οι δύο υποψήφιοί μας που υπηρέτησαν στη θέση αιρετού την προηγούμενη διετία, εφόσον εκλεγούν, ολοκληρώνουν τη δυνατότητα παρουσίας τους ξανά στο υπηρεσιακό συμβούλιο, αποδεικνύοντας στην πράξη το διαφορετικό πρόταγμά μας,
4) Εφαρμόσαμε νόρμες αποκλεισμού των εκπροσώπων μας από παράλληλη συμμετοχή τους στο Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου καθιερώνοντας, επιτέλους,  το αυτονόητο ασυμβίβαστο μεταξύ ελεγχόμενου και ελέγχοντος,
5) Δεν εκμαυλιστήκαμε από τη συνύπαρξή μας με τη Διοίκηση. Δεν υποβαθμίσαμε ακολούθως τη συμμετοχή μας σε δίκτυο προσωπικών ενημερώσεων, τηλεφωνημάτων, sms, facebook ή φωτογράφησης και ανάρτησης υπολογιστών της διεύθυνσης με τις τοποθετήσεις συναδέλφων. Πάντα παραπέμπαμε στη δ/νση για πληροφορίες τοποθέτησης αρνούμενοι να μετατραπούμε σε τμήμα της διοίκησης ασκώντας τελικά το έργο της προς άγρα ‘’πελατών’’,
6) Με αξιοπρέπεια εκπροσωπήσαμε την εντολή των συναδέλφων γυρνώντας την πλάτη σε ‘’πελατειακές’’ σχέσεις και νόρμες που απαξιώνουν την υπόστασή μας,
7) Υποστηρίξαμε ενεργά τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και απείχαμε από διαδικασίες (διευρυμένο υπηρεσιακό συμβούλιο τοποθέτησης συναδέλφων Β΄βάθμιας στην Α΄βάθμια) αποχωρώντας πραγματικά και καταγγέλλοντας δημόσια.

Με βαθιά επίγνωση των ευθυνών που απορρέουν από την πρόσκλησή σας να μας εμπιστευθείτε εκ νέου, αισθανόμαστε πως επί δύο χρόνια ανταπεξήλθαμε σε δύσκολες περιόδους στο έργο μας. Υποστηρίξαμε με αξιοπρέπεια το θεσμό των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια και με θάρρος ζητάμε να μας στηρίξετε αποφασιστικά. Γνωρίζετε καλά πως εμείς έχουμε τη δύναμη και τη βούληση να συγκρουστούμε με κάθε διοίκηση, με κάθε κυβερνητική πολιτική, μιας και το δικό μας διακύβευμα είναι μόνο η ΙΣΟΝΟΜΙΑ και η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του κλάδου.
ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΠΥΣΠΕ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΚΑΓΚΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ 70
ΜΑΛΑΚΟΖΗ ΑΝΝΑ ΠΕ 60
ΣΤΡΟΥΜΠΗ ΚΥΡΑΤΣΑ ΠΕ 07
ΤΣΕΝΕΣΙΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕ 70

ΑΠΥΣΠΕ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΚΟΛΟΗ ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΠΕ 16.01
ΔΑΟΥΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΕ 60
ΖΗΚΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΕ 60
ΚΑΡΟΦΙΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΕ 60
ΟΥΔΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ 60
ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΕ 70


Δεν συμμετέχουμε σε κανένα ψηφοδέλτιο ΚΥΣΠΕ, αλλά στηρίζουμε αποφασιστικά ψηφοδέλτια ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των υφιστάμενων παγιωμένων πελατειακών σχέσεων των τελευταίων δεκαετιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου