Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΔΙΝΟΥΜΕ ΝΟΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

την Τετάρτη καλούμαστε να δώσουμε με την ψήφο μας νόημα και περιεχόμενο στον θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων με την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων μας, που σε όλους μας κάποια στιγμή χρειάστηκε να λάβουν αποφάσεις για την τύχη της υπηρεσιακής μας κατάστασης, της επαγγελματικής μας υπόστασης και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.
Πόσες φορές δεν υπήρξαμε μάρτυρες άσκησης -από πλευράς τους- απίστευτης διοικητικής πυγμής, πόσες φορές διαπιστώσαμε να λειτουργούν οι αιρετοί ως φερέφωνο της διοίκησης αποφασίζοντας ομόφωνα και σε αγαστή συνεργασία μαζί της κατά του εκπαιδευτικού, όταν ούτε καν ο Νόμος προέβλεπε κάτι αντίστοιχο!

Πόσες φορές επίσης συνηγόρησαν οι αιρετοί στη λήψη αποφάσεων που εξυπηρετούσαν λίγους, εκλεκτούς, κομματικά πειθαρχημένους εις βάρους συναδέλφων που στέκονται απέναντι σε τέτοια αλισβερίσια...! Και, ναι μεν ο/η Πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ και τα δύο τακτικά μέλη είναι αναμενόμενο να στοιχίζονται με τη γραμμή που δίνει το Υπουργείο, γιατί –προφανώς- θα λάβουν και τα εύσημα, οι αιρετοί όμως; Υποτίθεται ότι εκλέγονται να στελεχώσουν τον θεσμό αυτό λειτουργώντας πάντα σε σύννομα πλαίσια υπέρ των συναδέλφων...
Δεν είναι λίγες επίσης οι φορές που είδαμε να μετατρέπεται ο θεσμός του αιρετού σε σχέση επαγγελματία – πελάτη, όπου ο αιρετός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη λήψη μιας ευνοϊκής προς τον συνάδελφο απόφασης (που –κατά τα άλλα- προέβλεπε και ο Νόμος) για να τον έχει αιώνιο ψηφοφόρο του, σαν να είναι η «θέση» του αιρετού πατρικό κληροδότημα...Όχι, συνάδελφοι! Δεν μας επιτρέπεται να δίνουμε πεδίο να ευδοκιμούν τέτοιες αρρωστημένες πελατειακές σχέσεις!
Όλοι γνωρίζουμε πως η εκλογή αιρετού εκπροσώπου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι κεκτημένο των εργαζομένων και ως τέτοια πρέπει να τη διαφυλάξουμε. Πρεσβεύουμε την ισότιμη μεταχείριση όλων ανεξαιρέτως. Τη λήψη δίκαιων αποφάσεων, ανεξαρτήτως ιδεολογικού περιεχομένου & κομματικού προσανατολισμού του συναδέλφου. Την εναλλαγή εκπροσώπησης στον θεσμό έπειτα από δύο θητείες, αποτρέποντας έτσι το φαινόμενο του κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστή. Καταγγέλουμε δημόσια τα πεπραγμένα της διοίκησης, όταν αυτά ευθυγραμμίζονται με τις πιο αντιεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, φαινόμενο σύνηθες στον Νομό μας.
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, με τη μαζική προσέλευσή μας στα εκλογικά κέντρα του Νομού και την ψήφο μας, προσδίδουμε στον θεσμό του αιρετού τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται ώστε να λειτουργήσει ανεξάρτητα από διοικητικές, κομματικές ή πελατειακές εξαρτήσεις. Είναι συνειδητή επιλογή και μας αφορά όλους.

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΠΥΣΠΕ Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΚΑΓΚΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ 70
ΜΑΛΑΚΟΖΗ ΑΝΝΑ ΠΕ 60
ΣΤΡΟΥΜΠΗ ΚΥΡΑΤΣΑ ΠΕ 07
ΤΣΕΝΕΣΙΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕ 70

ΑΠΥΣΠΕ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΚΟΛΟΗ ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΠΕ 16.01
ΔΑΟΥΚΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΠΕ 60
ΖΗΚΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΠΕ 60
ΚΑΡΟΦΙΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΕ 60
ΟΥΔΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ 60
ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΕ 70


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου