Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ



ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ & ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε, οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν την ολοκλήρωση της θητείας του Δ.Σ. που αναδείχθηκε στις 13/11/2014. Η κακή αρχή φάνηκε ήδη από την εκλογική διαδικασία που στιγματίστηκε από την παρέμβαση του μέλους της ΔΑΚΕ, πράξη που καταγγέλθηκε από όλες τις παρατάξεις, αναφέρθηκε από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στο πρακτικό της εκλογικής διαδικασίας (σχετικό link: http://sechal.gr/?page_id=1270) και κυρίως απαξίωσε το σύλλογο στη συνείδηση δεκάδων συναδέλφων. Η συνέχεια δεν θα μπορούσε παρά να είναι αντίστοιχη. Παρά την καταγγελία του συμβάντος από όλες τις παρατάξεις στο πρώτο μόλις Δ.Σ. το εκλεγμένο μέλος του ΠΑΜΕ ψήφισε για Πρόεδρο υποψήφιο της ΔΑΚΕ τη στιγμή που ΔΑΚΕ και Ε.Α.Ψ. διεκδικούσαν τη θέση έχοντας από 3 ψήφους. Έκρινε, όμως πως έπρεπε ανοικτά να στηρίξει το σύστημα εκθέτοντας την παράταξή του και ακυρώνοντας στην πράξη την καταγγελία που και ο ίδιος είχε συνυπογράψει!!! O tempora o mores!

Μόλις στη 2η συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. παρακολουθήσαμε την επίσημη αναγγελία μιας προαναγγελθείσας παραίτησης από την ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ της δεύτερης εκλεγμένης και ακόλουθα του τρίτου εκλεγμένου για να εισέλθει ο 4ος κατά σειρά εκλογής… Η παραίτηση για σοβαρούς προσωπικούς λόγους είναι θεμιτή, όταν αυτοί υπερβαίνουν τη δυνατότητα του εκλεγμένου να ανταποκριθεί με συνέπεια στα καθήκοντά του, γεγονός που είναι τελείως διαφορετικό από την προαποφασισμένη –από την παράταξη- λογική του ‘’κράχτη’’: ‘’βάλε εσύ υποψηφιότητα για να μαζέψουμε ψηφαλάκια και παραιτείσαι άμα τη εκλογή σου...’’

Προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε την εξευτελιστική διαδικασία εκλογής του Δ.Σ. που διεκδικεί σήμερα σε μεγάλο βαθμό την ανανέωση της εντολής σας. Καταθέσαμε προτάσεις δημόσια, καταθέσαμε αιτήσεις για Δ.Σ. δημόσια, προσπαθήσαμε εργαζόμενοι να κάνουμε το σύλλογο καλύτερο, αλλά εις μάτην. Ακόμα και την πρότασή μας για τη διενέργεια της ημερίδας για τον ‘’ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ’’ στον Ταξιάρχη προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν για προσωπικά τους οφέλη και κυρίως προβολή!!!

Απαιτήσαμε δημόσια κοινοποίηση πρακτικών, καταψηφίστηκε. Απαιτήσαμε κάλυψη του συλλόγου με εργατολόγο, καταψηφίστηκε. Απαιτήσαμε μείωση της χιλιομετρικής αποζημίωσης των μελών του Δ.Σ. σε 0,20 το χλμ, καταψηφίστηκε. Απαιτήσαμε ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών-συνδέσμων ανά γεωγραφική περιοχή για την ενημέρωση των σχολείων, υπονομεύτηκε. Απαιτήσαμε ευθεία σύγκρουση με τη διοίκηση, έκαναν οτιδήποτε να την καλύψουν. Ομόφωνα, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι 3 της ΔΑΚΕ, οι 2 της ΠΑΣΚ-ΔΗΣΥ και ο 1 του ΠΑΜΕ καθοδηγούσαν το σύλλογο σε απαξίωση. Σήμερα, όλοι αυτοί διεκδικούν ξανά την ψήφο σας. Για ποιους λόγους ακριβώς;

Ποιο είναι το διακύβευμά τους για το σύλλογό μας;
Οι μαζικοί διορισμοί; Η ‘’προκήρυξη’’ διαγωνισμού ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής; Η διαφύλαξη των θέσεων ειδικής αγωγής σε αναπληρωτές κρίνοντας αρτιότερα/αυστηρότερα τα μεταπτυχιακά των μονίμων…; Αυτά ο σύλλογος θα τα κρίνει; Για την αξιολόγηση γιατί δεν λένε κουβέντα οι οπαδοί της;

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
1) Χιλιομετρική αποζημίωση των μελών του Δ.Σ. μόνο για συνεδριάσεις Δ.Σ., κλιμάκια ενημέρωσης (όχι απεργιών 24ωρης διάρκειας) και έκτακτων θεμάτων ύψους 0,20ευρώ/χλμ. Υποχρεωτικά κατάθεση απόδειξης καυσίμου και αιτιολογικού σημειώματος στο επόμενο Δ.Σ. Ανάρτηση αναλυτικά των πινάκων δαπανών στο site του συλλόγου μηνιαία.
Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Δ.Σ. ΜΕ 3.400 ΕΥΡΩ, ΗΤΟΙ ΓΙΑ 11.333 ΧΛΜ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ‘’ΕΥΘΥΝΗ’’ ΚΑΙ Η ‘’ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ’’; Η ΣΚΟΠΙΜΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΕΠΙΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

Ειδικά όταν συνάδελφοί μας μετακινούνται καθημερινά για υπηρεσιακούς λόγους υπό τις εξής συνθήκες:
· έναντι 0,15 /χλμ,
· με σοβαρή (στα όρια του αδικήματος) καθυστέρηση της καταβολής της πενιχρής αυτής αποζημίωσης,
· με δικό τους όχημα, χωρίς να συνυπολογίζεται καμία άλλη φθορά που συνεπάγεται η κάλυψη εκατοντάδων χιλιομέτρων ανά εβδομάδα και όταν πουθενά δεν αναφέρεται ότι είναι υποχρεωμένοι -ως δημόσιοι υπάλληλοι- να διαθέτουν όχημα για τη μετάβασή τους από σχολείο σε σχολείο...

2) Κλιμάκια ενημέρωσης για 24ωρες απεργίες δεν θα εγκρίνονται. Το οικονομικό κόστος που τελικά επωμίζεται ο σύλλογος είναι υπέρογκο και κινεί υποψίες κακοδιαχείρισης στους συναδέλφους μας. Κλιμάκια ενημέρωσης μόνο για 48ωρες και άνω απεργίες, εφόσον και πάλι έχουν εξαντληθεί τα όρια λειτουργίας των συναδέλφων-συνδέσμων του Δ.Σ. Είναι αδιανόητο το 70% του κόστους λειτουργίας του συλλόγου να δαπανάται σε αποζημίωση των μελών του Δ.Σ.
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.; ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΙ Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΠΩΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ‘’ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ’’ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.
3) Δημοσιοποίηση όλων των πρακτικών συνεδριάσεων στο site του συλλόγου.
4) Αξιοποίηση των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων της Μεταμόρφωσης υπέρ του συλλόγου. Ενεργητική αξιοποίησή τους προς όφελος των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Παράλληλα, διερεύνηση δυνατότητας αξιοποίησης των λοιπών εγκαταστάσεων του στρατού και για τους εκπαιδευτικούς του νομού.
5) Σύμβαση υποστήριξης του συλλόγου με εργατολόγο για όλες τις νομικές του υποθέσεις και διεκδικήσεις.
6) Θεσμοθέτηση 3μερου επιστημονικού θερινού σχολείου στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής κάθε Ιούνιο επί θεμάτων υψηλού ενδιαφέροντος με συμμετοχή και ξένων επιστημόνων/ομιλητών.
7) Αλλαγή καταστατικού λειτουργίας ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΓΩΝΑ σε αναλογικότερη βάση. Έναρξη συζήτησης με τους συναδέλφους για αλλαγή του στη Γ.Σ. του Ιουνίου.
8) Δημιουργία τράπεζας αίματος εκπαιδευτικών Ν.Χαλκιδικής.
9) Επαναλειτουργία πολιτιστικών ομάδων εκπαιδευτικών. Παράλληλα εγκαινίαση τμημάτων ξένων γλωσσών, χορού, εικαστικών εργαστηρίων, σύγχρονης τεχνολογίας και αθλητισμού.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ.Σ. & ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ

                        ΓΚΟΛΟΗ ΓΕΡΑΚΙΝΑΠΕ16.01 1ο Δ.Σχ. Ν.Καλλικράτειας & 1ο Δ.Σχ. Νέας Τρίγλιας
ΚΑΓΚΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΠΕ70 Δ.Σχ.Καλύβες-Γερακινή
ΜΑΛΑΚΟΖΗ ΑΝΝΑ ΠΕ60 1ο Νηπιαγωγείο Νέας Τρίγλιας
ΜΑΤΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΠΕ70 Δ.Σχ.Ορμύλιας
ΟΥΔΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣΠΕ60 2ο Νηπιαγωγείο Νέου Μαρμαρά
ΤΣΕΝΕΣΙΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣΠΕ70 1ο Δ.Σχ. Νέας Καλλικράτειας
ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕ70 1ο Δ.Σχ. Νέας Καλλικράτειας

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΛΑΦΤΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣΠΕ70 1ο Δ.Σχ. Νέας Καλλικράτειας

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου