Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ Δ.Σ. - ''ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΘΩΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ''




‘’Αγάπη μου να είσαι αθώα της γνώσης’’
William Shakespeare

Είμαστε αθώοι της γνώσης; Μήπως πάλι είναι βολικό να δηλώνει κανείς ‘’δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν είδα;’’ Από το 2012 διαπιστώσαμε μέσα από τη συμμετοχή μας στα κοινά του τοπικού μας συλλόγου και κατόπιν στη συλλογικότητα που κατ’ ευφημισμό αποκαλείται ‘’Ομοσπονδία’’ πως λίγο ή περισσότερο όλοι γνώριζαν. Γνώριζαν ένα δίκτυο συναλλαγών, εξυπηρετήσεων και υποχρεώσεων σε συνδικαλιστικούς φορείς που ανήκαν και ανήκουν και σήμερα σε συγκεκριμένα κομματικά μαγαζιά. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Κάναμε όμως τη διαφορά, τραβώντας την κουρτίνα της σιωπής, ακόμα και της συνενοχής. Αρνηθήκαμε επί 4 και πλέον χρόνια να γίνουμε μια από τα ίδια, να κάνουμε συμφωνίες επιβίωσης, επικράτησης, να μετατραπούμε στο νέο πόλο εξουσίας. Παρά τις προσπάθειες του ‘’συστήματος’’ στην Χαλκιδική δεν κατάφεραν να μας ταυτίσουν με κομματικά μαγαζάκια, όταν οι ίδιοι παραμένουν κομματικοί υποτακτικοί στους πρώην και νυν κυβερνώντες. Ενοχλήσαμε με την αντισυστημικότητά μας, αρνούμενοι να υιοθετήσουμε την προτροπή του Μακμπεθ προς τη σύζυγό του. Για εμάς, ήταν και παραμένει κίνητρό μας η σύγκρουση με μόνο γνώμονα την κοινή λογική του εκπαιδευτικού, του ενεργού πολίτη. Αρνηθήκαμε να θωπεύσουμε το ‘’σύστημα’’  των συνδικαλιστικών παρατάξεων του νομού μας με τη διοίκηση και τη ΔΟΕ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.


ΣΥΝΑΜΑ καταθέταμε προτάσεις. Προτάσεις διαμορφωμένες από τη βάση του συλλογικού μας πυρήνα στο ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της Χαλκιδικής. Προτάσεις για όλα τα θέματα, με θάρρος και ειλικρίνεια. Προτάσεις που έχουν βάθος σκέψης και κανένα ίχνος υστερόβουλου προσεταιρισμού ομάδων εκπαιδευτικών, π.χ. αναπληρωτές, ειδικότητες κλπ. Υποκινήσαμε τη συζήτηση θεμάτων, δημόσια καταθέταμε προτάσεις και απόψεις, δημόσια θέσαμε στην αντίληψή σας όσα γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών επί χρόνια στο σύλλογό μας.

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ‘’ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ’’ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ένα σύλλογο ενιαίο στην έκφρασή του. Δυναμικό στην αντίδρασή του. Ανεξάρτητο στις αποφάσεις του. Χειραφετημένο και όχι χειραγωγημένο. Ένα σύλλογο που θα συγκρούεται με τη διοίκηση, αλλά και με κάθε κυβερνητική πλειοψηφία. Ένα σύλλογο που θα ασχοληθεί επιτέλους με τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Ένα σύλλογο που θα στηρίζει τα μέλη του ενεργά ανεξαρτήτως συνδικαλιστικής ταυτότητας. Ένα σύλλογο που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια ανακοινώνοντας τα πάντα και που δεν θα φοβάται το Ε.Α.Ψ. και τις ανακοινώσεις του. Ένα σύλλογο που καθένας μας θα έχει ρόλο και υποχρέωση να δυναμώσει.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ.Σ.

ΓΚΟΛΟΗ ΓΕΡΑΚΙΝΑ – ΠΕ16.01 σε 2 σχολεία
ΚΑΓΚΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΠΕ70 Δ.Σχ.Καλύβες-Γερακινή
ΜΑΛΑΚΟΖΗ ΑΝΝΑ – ΠΕ60 Νηπιαγωγείο Νέας Τρίγλιας
ΜΑΤΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΠΕ70 Δ.Σχ.Ορμύλιας
ΟΥΔΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΣ – ΠΕ60 Νηπιαγωγείο Νέου Μαρμαρά
ΤΣΕΝΕΣΙΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΠΕ70 1ο Δ.Σχ. Νέας Καλλικράτειας
ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΠΕ70 1ο Δ.Σχ. Νέας Καλλικράτειας

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΛΑΦΤΣΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΠΕ70 1ο Δ.Σχ. Νέας Καλλικράτειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου