Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ



Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ όπου μεταξύ άλλων δείχνει αμετροέπεια και συνειδητή διαστρέβλωση κάθε έννοιας λογικής. Αντιλαμβανόμενοι την για πρώτη φορά συμμετοχή του εκπροσώπου της στο νέο σύλλογο, οφείλουμε να τον ενημερώσουμε εκτενώς και να του υπενθυμίσουμε, με λύπη μας, ορισμένα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος.
Μας αποκαλεί ‘’δήθεν’’ ανεξάρτητους. Εμείς θα τους θυμίσουμε μερικά μόνο σημεία της πορείας μας.
-          Τον Ιούνιο του 2014 ψηφίζαμε στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας μαζί σας τη διαγραφή όσων προβούν σε αξιολόγηση που θα αποβεί εις βάρος εκπαιδευτικών. Τότε ήμασταν ή όχι ανεξάρτητοι;
-          Στις Γ.Σ. από το 2013 έως σήμερα εμείς καταψηφίζαμε επίσης τους οικονομικούς απολογισμούς της Ομοσπονδίας μαζί σας. Τότε ήμασταν ή όχι ανεξάρτητοι;
-          Στη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, Ιούνιος 2016, καταψηφίσαμε τις προτάσεις της Α.Ε.Ε.Κ.Ε. (πανελλαδική ένωση ανεξαρτήτων σχημάτων) ψηφίζοντας μαζί με το ΠΑΜΕ και τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κοινές θέσεις. Τότε ήμασταν ή όχι ανεξάρτητοι;
-          Υιοθετήσατε ή όχι το 2013 την απόφαση του ΚΚΕ πως οι Δ/ντές αποτελούν μηχανισμό του αστικού κράτους. Υποταχθήκατε εσείς ως κομματικά υπόδουλοι στις αποφάσεις του κόμματός σας; Αποτέλεσμα της υποταγής σας στους κομισάριους δεν ήταν το ‘’κόψιμο’’ διευθυντών από τα ψηφοδέλτιά σας στο νομό Χαλκιδικής; Δικό σας μέλος όμως δεν ήταν ο Δ/ντής που τον Ιούνιο του 2014 δήλωνε στη Γ.Σ. του συλλόγου μας από βήματος ‘’σας δηλώνω την πρόθεσή μου να παραιτηθώ εφόσον τρέξει η αξιολόγηση’’ προς άγρα ψήφων, αλλά έκτοτε έως τον Ιανουάριο του 2015 τον είδαμε να κάνει και portfolio, αλλά και να χαμηλώνει το κεφάλι όταν του υπενθυμίζαμε τη δήλωσή του! Δυστυχώς για εμάς, τότε, τον Ιούνιο του 2014, τον είχαμε χειροκροτήσει γιατί πιστέψαμε πως θα σταθεί άξιος των λόγων του. Φευ… έμεινε μία μόνο παραίτηση στη Χαλκιδική για την αξιολόγηση και αυτή προερχόταν από το Ε.Α.Ψ. Ο ίδιος πρέπει να πανηγύρισε τον Ιανουάριο του 2015 που άλλαξε η κυβέρνηση και πάγωσε η αξιολόγηση, μιας και άνοιξε ο δρόμος της επιστροφής του στα συνδικαλιστικά.

-          Τέλος, για να απαντήσουμε και στη γνωστή σας σπέκουλα για σχέσεις των ανεξάρτητων με κομματικά παραμάγαζα, θα τους παραθέσουμε πραγματικά εκλογικά στοιχεία των εκλογών υπηρεσιακών συμβουλίων του 2016 στο ΠΥΣΠΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, στο ΑΠΥΣΠΕ Κ.Μακεδονίας και φυσικά στο ΚΥΣΠΕ.


Ε.Α.Ψ.
ΠΑΜΕ
ΕΡΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΕΕΚΕ
ΠΥΣΠΕ ΧΑΛ/ΚΗΣ
163
83
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ
ΑΠΥΣΠΕ Κ.ΜΑΚ/ΝΙΑΣ
247
84
24
49
31
ΚΥΣΠΕ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ
90
16
54
43

Αν αγαπητοί συνάδελφοι εκφράζαμε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, δηλαδή την Ε.Ρ.Α., δεν θα ήταν εύκολο στο ΚΥΣΠΕ που δεν συμμετείχαμε να στηρίξουμε την Ε.Ρ.Α.; Μα η Ε.Ρ.Α. έχασε κιόλας ψήφους για το ΚΥΣΠΕ!!! Ενώ ΠΑΜΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και ΑΕΕΚΕ αυξάνουν!!! Επίσης, θέλετε να μας εμφανίζετε ως μέλη της ΑΕΕΚΕ. Μα δεν το καταλάβατε πως στο ΑΠΥΣΠΕ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ κατεβάσαμε αυτόνομο ψηφοδέλτιο; Δεν καταλάβατε επίσης πως τους ξεπεράσαμε και σε ψήφους; Και επειδή χαζοί δεν είσαστε, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΕΤΑΤΕ ΛΑΣΠΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, μιας και για την εκλογική σας καθίζηση, σύμφωνα με τη λογική σας, ευθύνονται οι ανεξάρτητοι της Χαλκιδικής. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, καμία αναφορά σας δεν υπάρχει τα τελευταία 5 χρόνια για τη ΔΑΚΕ ή τη ΔΗΣΥ-ΠΑΣΚ. Μα όλοι γνωρίζουμε πως αυτοί σας είναι απαραίτητοι. Εδώ φτάσατε να αρνηθείτε σχεδόν πως το 2014 στη συγκρότηση του Δ.Σ. του συλλόγου μας ψηφίσατε τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ για Πρόεδρο όταν Ε.Α.Ψ. και ΔΑΚΕ είχαν από 3 έδρες στο Δ.Σ. Θέλετε να κοινοποιήσουμε το πρακτικό εκλογής του Δ.Σ. του 2014; Τότε, θα ζητήσετε συγνώμη για την παραπλάνηση των εκπαιδευτικών της Χαλκιδικής;

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ.
Το  2013 η σειρά των παρατάξεων στο νέο Δ.Σ. είχε ως εξής: Ε.Α.Ψ. 2 έδρες, ΔΑΚΕ 2 έδρες, ΔΗΣΥ-ΠΑΣΚ 2 έδρες, ΠΑΜΕ 1 έδρα. Σύμφωνα με την αλά καρτ λογική σας για τη συγκρότηση αναλογικού προεδρείου, θα έπρεπε, τότε, Προεδρείο να είναι από τις παρατάξεις Ε.Α.Ψ., ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ. Όμως προφανώς ξεχνάτε πως η σύνθεση του Προεδρείου ήταν Ε.Α.Ψ., ΔΗΣΥ και ΠΑΜΕ αφού αναλάβατε τη θέση του Γ.Γραμματέα. ΤΟΤΕ γιατί δεν είπατε τα λογύδρια σας περί αναλογικότητας; Γιατί δεν βγήκατε να μιλήσετε για τη ΔΑΚΕ που έμεινε εκτός Προεδρείου ούσα 2η παράταξη; Αλλά είπαμε, άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Αλλά εσείς είσαστε η παράταξη που το καλοκαίρι του 2015 ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ να συνεργαστεί με ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΕΡΑ και ΑΕΕΚΕ για να διεκδικήσετε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας, αφήνοντας για άλλη μια φορά στα θεμέλια της ύπαρξής σας, ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ-ΠΑΣΚ, το Προεδρείο. Στο momentum της ανατροπής, εσείς επιλέξατε την ιδεολογική σας καθαρότητα, αυτή που σας οδηγεί στις πορείες και στις συγκεντρώσεις να μένετε μόνοι σας απέναντι από τις συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών για να μην μολυνθείτε από τους συναδέλφους που δεν έχουν κάρτα του κόμματος…Αιδώς!
Θέλετε μήπως να μας πείτε αν την ίδια λογική ακολουθούσατε και στο Βόρειο Σύλλογο πριν τη διάλυσή του; Θέλετε να μας πείτε την αναλογικότητα εκεί και πως εφαρμοζόταν; Εκεί η ανεξάρτητη παράταξη που μέλη της σήμερα στο διευρυμένο σύλλογο εκπροσωπούν τη ΔΗΣΥ-ΠΑΣΚ ήταν ανεξάρτητοι ή και αυτοί ήταν δήθεν ανεξάρτητοι; Μήπως τότε δεν βάζατε θέματα αναλογικότητας; Άλλα μέτρα, άλλα σταθμά, κατά το δοκούν. Αιδώς!
Αναρωτιέστε γιατί θέλαμε το Ταμείο. Σοβαρολογείτε; Εσείς γιατί όμως δεν μας στηρίξατε όταν καταλάβατε πως με την ψήφο σας θα το αναλαμβάναμε;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Θα ξεκινήσουμε λέγοντάς σας πως με την είσοδό μας στο Δ.Σ., το 2012, θέσαμε επιτακτικά θέματα χιλιομετρικής αποζημίωσης. Όταν τα θέσαμε και δημόσια, έχει μείνει ανεξίτηλη η ρήση του εκπροσώπου σας επί χρόνια στο Δ.Σ., ‘’δεν είχα σκεφθεί είναι αλήθεια το ύψος της χιλιομετρικής αποζημίωσης’’. Ναι, πράγματι. Έπρεπε να μπουν οι ανεξάρτητοι στο Δ.Σ. για να μάθουμε όλοι πως οι εκπρόσωποί σας στο Δ.Σ. επί χρόνια πολλά λάμβαναν 0,50 ευρώ/χλμ και κατόπιν 0,40 ευρώ/χλμ ΔΙΧΩΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ!!!
Ως προς το αν ανακινήσαμε το ζήτημα προεκλογικά, επειδή φαίνεται πως δεν ενημερώνεστε εκτενώς σας κοινοποιούμε τις δημόσιες καταθέσεις προτάσεών μας κατά το πρώτο κιόλας εξάμηνο θητείας του προηγούμενου Δ.Σ. σχετικά με το ζήτημα ελέγχου των οικονομικών. Σας θυμίζουμε πως το προηγούμενο Δ.Σ. είχε εκλεγεί το Νοέμβριο του 2014. Εντός παρενθέσεων το σχετικό εδάφιο. Οι αντίστοιχες ανακοινώσεις βρίσκονται και στο site του συλλόγου προς επαλήθευση, εφόσον το χρειάζεστε. 
25 Φεβρουαρίου 2015
6) Παρακαλούμε να προσκληθούν οι Αιρετοί συνάδελφοι στο ΠΥΣΠΕ Χαλκιδικής προς ενημέρωσή μας, καθώς και να προβεί ο Ταμίας σε ανάλυση δαπανών και εσόδων για το χρονικό διάστημα των τριών τελευταίων μηνών.
3 Απριλίου 2015
21 Μαΐου 2015
2. Οικονομικός απολογισμός περιόδου Νοέμβριος 2014 – Μάιος 2015.
Παρακαλούμε για έγγραφη ενημέρωσή μας από τον ταμία για το σύνολο των εσόδων και εξόδων, ανά κωδικό/αιτιολογία δαπάνης, έγκριση οικονομικών στοιχείων περιόδου και δημοσιοποίηση στις σχολικές μονάδες αναφοράς μας.  (πρόβλεψη του ψηφισμένου προγράμματος δράσης τρέχουσας περιόδου).

Τέλος, κατά την κριτική σας για τη στάση του εκλεγμένου μας μέλους στην Ελεγκτική Επιτροπή, που θέλατε προφανώς να υπερβεί την καταστατική πρόβλεψη, σας καλούμε απλά να  ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΔΑΦΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΑΣ…
 Άρθρο 30ο Γ’ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η Ε.Ε. αποτελείται από 3 μέλη με αντίστοιχα αναπληρωματικά, εκλέγεται όπως ακριβώς και το Δ.Σ. και για ίδια με αυτό θητεία, έχει σαν έργο τον έλεγχο των πράξεων της οικονομικής διαχείρισης του Δ.Σ. και είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει στην Α’ ετήσια τακτική Γ.Σ. λεπτομερή έκθεση των οικονομικών πεπραγμένων της διοίκησης του Συλλόγου, που καταχωρείται στα πρακτικά.
Συνάδελφοι, η αλήθεια είναι πικρή αλλά πασιφανής.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ!!!

ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Π.Ε. ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
f/b: Ενιαίοι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί Χαλκιδικής
http://anexartitoihalkidikis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου