Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Κοινή δήλωση παρατάξεων ΔΗ.ΣΥ./ΑΚΕ και Ε.Α.Ψ.


Κοινή δήλωση παρατάξεων ΔΗ.ΣΥ./ΑΚΕ και Ε.Α.Ψ.

‘’Παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας για την Προσχολική Εκπαίδευση’’

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας (2/5/2018) αποφασίστηκε η δημόσια καταγγελία του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Σιθωνίας για την εξαίρεση εφαρμογής της πιλοτικής εφαρμογής δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης για το επόμενο σχολικό έτος. Παράλληλα, αποφάσισε ομόφωνα την παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 αποφασίσθηκε η ακύρωση της παράστασης διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς δεν εξασφαλιζόταν η αντιπροσωπευτική διαπαραταξιακή εκπροσώπηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αλλά και δηλωμένης της αδυναμίας δύο παρατάξεων να παρευρεθούν. Αποφασίσθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας να πραγματοποιηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, εξασφαλίζοντας ως Δ.Σ. τη μεγαλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στην εφαρμογή των αποφάσεών μας. Δυστυχώς και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Σιθωνίας, Τρίτη 15 Μαΐου 2018, οι ίδιες και πάλι παρατάξεις αδυνατούσαν εκ νέου να εκπροσωπηθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας, γεγονός που μας υποχρέωσε να εφαρμόσουμε την απόφαση του Δ.Σ. έχοντας ως δεδομένα, από τη μια τη σημασία και τη βαρύτητα της παρέμβασής μας, και από την άλλη, την εξασφαλισμένη δεοντολογικά και συνδικαλιστικά δυνατότητα, έστω, των δύο παρατάξεων που εκπροσωπούν τις 5 από τις 9 έδρες του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να προβούν σε αυτή την κρίσιμη παρέμβαση, λίγο πριν τη λήξη των εγγραφών.

Την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 παρευρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ.Σιθωνίας ενημερώνοντας σχετικά για την εξαίρεση εφαρμογής της πιλοτικής εφαρμογής δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης. Μας δόθηκε ο λόγος, παρά τις προσπάθειες, ευτυχώς μεμονωμένων Δημοτικών Συμβούλων (αποχώρησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας!!!), καθώς η πλειοψηφία αναγνώρισε μια εσφαλμένη κρίση στο ζήτημα, γεγονός που αποτυπώθηκε ρητά στις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων, ορισμένοι εκ των οποίων άλλωστε είχαν ή και έχουν και τη διαρκή ιδιότητα του εκπαιδευτικού ακόμα και ως μέλη του συλλόγου μας.

Με σχετική, αλλά μεγάλη, πλειοψηφία, αποφασίσθηκε, μετά την επί μία και πλέον ώρα που απασχόλησε το ζήτημα το Δημοτικό Συμβούλιο να δημοσιευθεί πρόσκληση προς τους πολίτες να εγγράψουν όλα τα προνήπια στα Νηπιαγωγεία του Δήμου Σιθωνίας στα Δημόσια Νηπιαγωγεία. Αναμένουμε την εκτέλεση της απόφασης, ως έσχατη δυνατή λύση, λίγο πριν την παρέλευση της ημερομηνίας των επίσημων εγγραφών, εξομαλύνοντας την αρχική αρνητική απόφαση και προσωπική τοποθέτηση του Δημάρχου, έναντι του πάγιου αιτήματος εκπαιδευτικών και κοινωνίας.

Είναι χρέος όλων μας να ενταθεί η προσπάθεια ενημέρωσης του συνόλου των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και συστράτευσης των συναδέλφων μας, ιδιαίτερα των μελών του Συλλόγου μας, για τον πλήρη εναρμονισμό και συμπερίληψης του Δήμου Σιθωνίας στους Δήμους Πολυγύρου, Προποντίδας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη στην εφαρμογή πλήρους δίχρονης, δωρεάν, δημόσια παρεχόμενης προσχολικής εκπαίδευση στα Νηπιαγωγεία μας. 

Δημοκρατική Συνεργασία - ΑΚΕ                Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο
Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαλκιδικής                 Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου