Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

''ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ'' - ΦΙΕΣΤΕΣ, ΓΙΟΡΤΕΣ & ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σήμερα, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου καταθέσαμε επιστολή προς το Δ.Σ., με κοινοποίηση στις σχολικές μονάδες ευθύνης μας, ζητώντας την άμεση λήψη αποφάσεων για κινητοποίηση του Συλλόγου, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης την Τρίτη 11 Νοεμβρίου για το ''Κοινωνικό Σχολείο''. Η επιστολή έχει ως εξής:



ΘΕΜΑ: ‘’ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ’’ – ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ Δ/ΝΤΗ

                                                                                                             Προς: Πρόεδρο Δ.Σ.
                                                                                                             Κοιν.: Μέλη Δ.Σ.
                                                                                                             Σχολικές μονάδες ευθύνης
                                                                                                             συλλόγου
                                                                                  
Αγαπητοί συνάδελφοι,

σε προηγούμενο Δ.Σ., εντός Οκτωβρίου, είχαμε ενημερωθεί σχετικά με το πρόγραμμα ‘’Κοινωνικό Σχολείο’’ και την προγραμματισμένη επίσκεψη του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης στις 11 Νοεμβρίου 2014 για μια σειρά εκδηλώσεων. Κατά τη συζήτηση που πραγματώθηκε εντός του Δ.Σ. είχαμε θέσει την ανάγκη παρουσίας του Δ.Σ. στις εκδηλώσεις και ουσιαστικά της μετατροπής της πανηγυρικής αυτής εκδήλωσης σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ εναντίον της ακολουθούμενης αντεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, φορέας της οποίας είναι ο Περιφερειακός Διευθυντής.

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό (!!!) να γίνει περαιτέρω συζήτηση επί του θέματος και να ληφθεί απόφαση. Είναι κρίσιμο άμεσα να συγκληθεί Δ.Σ. για το ζήτημα και να αποφασισθεί η δυναμική παρουσία του Συλλόγου μας την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014 στον Πολύγυρο.

Σε μια εποχή που η κοινωνία πραγματικά αγανακτεί με την ακολουθούμενη πολιτική εξαθλίωσης, όταν τα θέματα της εκπαίδευσης αντιμετωπίζονται στο ‘’πόδι’’, όταν δεν έχουν ικανοποιηθεί ΑΚΟΜΑ οι ανάγκες σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό για παράλληλη στήριξη, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ο Σύλλογος μας να ευλογεί τις φιέστες και τις κουστωδίες επισήμων, ειδικά όταν εκπροσωπούν την επίσημη εκπαιδευτική πολιτική. Δεν είναι δυνατόν να εξαντλούμε τη συνδικαλιστική μας δράση σε ερωτήματα προς τη Δ/νση Εκπαίδευσης για την κάλυψη των οδοιπορικών των προσκεκλημένων συναδέλφων μας. Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε σε γιορτές και φιέστες και να κρύβουμε τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας.

Προτείνουμε επιπρόσθετα να απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση στον Περιφερειακό Δ/ντή να επισκεφθεί και μερικά σχολεία της Δ/νσης για να δει ο ίδιος τι θα πει ‘’Κοινωνικό Σχολείο’’. Είναι το σχολείο που Εκπαιδευτικοί και Γονείς καλύπτουν τις αδυναμίες του κράτους.
                                                                                                                 
Τα εκλεγμένα μέλη του
Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου
Ουδατζής Νικόλαος

Φραγκόπουλος Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου