Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΑΔΡΑΝΕΙΑ Η΄ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ;

Αγαπητοί συνάδελφοι, το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αναδείχθηκε με ορίζοντα διετούς θητείας, γεγονός που επιτρέπει μεν την οργάνωση δράσεων και πρωτοβουλιών με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, προσδιορίζει δε, και την ανάγκη οργάνωσης ενός ισχυρού συνδικάτου σε νέες βάσεις επανασύστασης και επανασυσπείρωσης. Σε αυτή την κατεύθυνση, και παρά τα όσα τραγελαφικά και επικίνδυνα συνέβησαν στις εκλογές ανάδειξης του νέου Δ.Σ., αλλά και όσων ακολούθησαν με διαδοχικές παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. που αναμφισβήτητα νόθευσαν και χειραγώγησαν τη βούληση των συναδέλφων (ο τέταρτος σε σταυρούς κατέλαβε μετά από 2 παραιτήσεις των προηγηθέντων τη δεύτερη έδρα παράταξης), οι εκλεγμένοι του Ενιαίου Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου λειτουργήσαμε ενωτικά, αποφεύγοντας προτάσεις προσβολής της εκλογικής διαδικασίας ή δημόσιας καταγγελίας των αλλεπάλληλων παραιτήσεων/υπεκφυγών ευθύνης.


Με υπευθυνότητα απέναντι στους συναδέλφους μας και στις προτάσεις μας, καταθέσαμε Πρόγραμμα Δράσης με σκεπτικό, πολιτική ανάλυση και ερμηνεία, αλλά και συγκεκριμένες δράσεις, όταν άλλες παρατάξεις κινήθηκαν μεταξύ απραξίας, ελλείψει πολιτικών και εκπαιδευτικών θέσεων, είτε στείρας άρνησης των προτάσεών μας τη στιγμή που δεν υπήρξαν άλλες, καταγγέλλοντας τες μάλιστα ως ‘’συντηρητικές’’. Αποδεχθήκαμε ακόμα και την παρελκυστική πολιτική παρατάξεων να μην ψηφιστεί Πρόγραμμα Δράσης επί 2 μήνες, ελπίζοντας να αλλάξουν κατεύθυνση σύντομα, αναλαμβάνοντας στο εγγύς μέλλον την ευθύνη που τους ανέθεσαν οι συνάδελφοι. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ακόμα δεν έχει συζητηθεί στο Δ.Σ. ο κανονισμός λειτουργίας του νέου Δ.Σ., ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το ψήφισμα υποστήριξης της Γενικής μας Συνέλευσης προς τους κατοίκους της Β.Χαλκιδικής για τον αγώνα τους ενάντια στα μεταλλεία, ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί στο θέμα των οργανικών θέσεων των προερχόμενων από τη Β΄βαθμια συναδέλφους.

Στις 18 Ιανουαρίου δημοσιεύσαμε και καταθέσαμε στο Δ.Σ., ενημερώνοντας και τον Πρόεδρο, πρόταση για την οργάνωση ενδοσυλλογικών επιμορφωτικών σεμιναρίων για όσους συναδέλφους επρόκειτο να εξεταστούν στις επικείμενες εξετάσεις ΤΠΕ. Για το λόγο αυτό καλούσαμε τον Πρόεδρο να συγκαλέσει Δ.Σ. σε μια προσπάθεια κινητοποίησης και εξόδου από την αδράνεια και τον εφησυχασμό. Εφόσον ρητά ή ως αποτέλεσμα της απραξίας του Δ.Σ. δεν ενεργοποιηθεί εκ μέρους του συλλόγου η δράση, βούλησή μας είναι η εκ μέρους μας πραγμάτωσή της.

Πέρασαν δέκα μέρες και φαίνεται πως η πρότασή μας, αλλά και όσα επιτακτικά πρέπει να δρομολογηθούν από το Δ.Σ., δεν αφορούν ή δεν εμπνέουν τον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. Καλούμε ξανά τον Πρόεδρο να αναλάβει επιτέλους την πρωτοβουλία για συνεδρίαση του Δ.Σ., καθώς τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά και επιτακτικά. Ο εφησυχασμός και η αδράνεια είναι κακός σύμβουλος και οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του Δ.Σ. και του συνδικάτου συνολικά.

Η αλλαγή της συγκυβέρνησης με μια νέα συγκυβέρνηση μεταβάλλει το πεδίο αντιπαράθεσης, διατηρώντας ωστόσο έντονα και σοβαρά τα προβλήματα του κλάδου και την ανάγκη εφαρμογής μιας νέας εκπαιδευτικής πολιτικής. Δεν μπορούμε να μείνουμε για άλλη μια φορά ουραγοί στις εξελίξεις, σκιές των προβλημάτων, ακόλουθοι κομμάτων και συγκυβερνήσεων. Μόνο η αντιπαράταξη ενός ισχυρού και διεκδικητικού συνδικάτου μπορεί να βελτιώσει τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της διαλυμένης ελληνικής κοινωνίας.

Τα εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. με το
Ενιαίο Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο

Γερακίνα Γκολόη
Νίκος Ουδατζής

Μιχάλης Φραγκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου